Веронаука
ЗАВРШНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА НА КВИЗУ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЗАВРШНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА НА КВИЗУ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕУ Првој крагујевачкој гимназији је у трећи понедељак по Васкрсу 9. маја 2011. одржано завршно такмичење ученика четири средње школе које су се пласирале у финале такмичења на Квизу из верске наставе. Учесници овогодишњег финалног такмичења, које се по први пут одржава на нивоу свих средњих школа у Крагујевцу, су школе победнице у недавно одржаним полуфиналним такмичењима 4. и 5. маја. То су: Прва крагујевачка гимназија, Друга крагујевачка гимназија, Средња медицинска школа и Политехничка школа.

Опширније...
 
ВАСКРС У НАШОЈ ШКОЛИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ВАСКРС У НАШОЈ ШКОЛИПоводом највећег хришћанског празника Васкрса, чланови Ђачког парламента ОШ “19. Октобар” у Маршићу, у сарадњи са Вршњачким тимом, ученицима млађих разреда и њиховим учитељима , дана 20. априла, организовали су продајну изложбу васкршњих радова у циљу прикупљања средстава за помоћ манастиру Хиландар што је само једна у низу хуманих акција које су на нивоу ове „мале“ школе организовали ове школске године.

Опширније...
 
1000 ЖДРАЛОВА ЗА ЈАПАН ПДФ Штампа Ел. пошта

1000 ЖДРАЛОВА ЗА ЈАПАНУ холу Друге крагујевачке гимназије у организацији секције за Верску наставу 07. 04. 2011. године организована је акција прављења 1000 папирних ждралова од папира древном јапанском оригами техником који су послати Јапану.

Опширније...
 
КВИЗ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ПРВОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ ПДФ Штампа Ел. пошта

КВИЗ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У ПРВОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

“Изиђе сејач да сеје” (Мт 13, 3)

Почетком децембра 2010. године међу ученицима Прве крагујевачке гимназије, који су за изборни предмет одабрали верску наставу, одржана је својеврсна провера досадашњег познавања веронауке, популарно названа – квиз.

Опширније...
 
УЧЕНИЦИ ВЕРОНАУКЕ У ПОСЕТИ БОГОСЛОВИЈИ СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта

УЧЕНИЦИ ВЕРОНАУКЕ У ПОСЕТИ БОГОСЛОВИЈИ СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИЗа разлику од других религија, ако то хришћанство на крају уопште јесте, човек се, поред спознања Божје воље, спасава и искуством сопствене душе. Размена искустава, уважавање међусобних ставова, речју – ширење погледа на живот, јесте у огромној мери доступно на свим нивоима, па чак се на томе и инсистира путем разних форума и организација. И не само то, провера сопствених ставова и „необоривих убеђења“, изражена је управо у разговору са другим, са оним који се разликује од нас, ако се он суштински уопште и разликује. Размена искуства „сопствене коже“ може да нам у најмању руку помогне да сагледамо нечији другачији свет реалности, за њега подједнако важан као и наш сопствени нама.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,