Веронаука
У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ СРЕТЕН МЛАДЕНОВИЋ У ДЕСИМИРОВЦУ ОДРЖАН ТРЕЋИ ЈАВНИ ЧАС ВЕРЕСКЕ НАСТАВЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ СРЕТЕН МЛАДЕНОВИЋ У ДЕСИМИРОВЦУ ОДРЖАН ТРЕЋИ ЈАВНИ ЧАС ВЕРЕСКЕ НАСТАВЕ“Дете моје, ако желиш да пођеш у свет, о коме си толико слушао на нашим поселима, мораш имати још један пар очију — очи за читање и писање. У свету има много чега о чему не можеш сазнати ако не умеш да читаш и пишеш. Знање, то су златне лествице преко којих се иде у небеса; знање је светлост која осветљава наш пут кроз живот и води нас у живот будућности пун вечне славе.”

Михајло Пупин

Опширније...
 
ТРЕЋЕ ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ТРЕЋЕ ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИЈавни час верске наставе – час духовности у Првој крагујевачкој гимназији

У оквиру трећих Госпојинских свечаности које је организовало братство Саборног храма у Крагујевцу, а под покровитељством Скупштине града и Министарства просвете, у Првој крагујевачкој гимназији одржан је „Час духовности“ на тему: „Богородице дјево, благословена си ти међу женама“. Овај час, замишљен и као својеврсни културно-уметнички програм, отворила је директорка ове школе Г-ђа Славица Марковић, у присуству Епископа шумадијског Г. Јована, начелника школске управе за град Крагујевац Г. Радојка Дамјановића, ректора богословије св. Јован Златоусти у Крагујевцу протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, директора средњих и основних школа, свештенства, гостију, професора, родитеља и ђака. Час је осмислио Г. Драган Степковић, вероучитељ, уз помоћ професорке српског језика Г-ђе Адријане Ивановић.

Опширније...
 
ПОЧЕТАК ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВАЧКИМ ШКОЛАМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОЧЕТАК ОБЕЛЕЖАВАЊА ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВАЧКИМ ШКОЛАМАУ среду 12. септембра 2012. године у ОШ “Ђура Јакшић“ у Крагујевцу, у склопу текућих Госпојинских свечаности, одржан је први јавни час Верске наставе. Захваљујући ангажовању Министарства просветe школска управа града Крагујевца и Саборне цркве а благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г.Г. Јована, овим јавним часом духовности, обележавање Госпојинских свечаности је по први пут пренето и у школе, што је проширило број установа које учествују у припреми и извођењу Госпојинских свечаности. Ова је лепа прилика за ученике који похађају Верску наставу, да покажу своја знања, умећа и стваралачке способности а све у част покровитељке и заштитнице града и света, Пресвете Богородице.

Опширније...
 
УЧЕНИЦИ ОШ СВЕТИ САВА У ПОСЕТИ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА ПДФ Штампа Ел. пошта

УЧЕНИЦИ ОШ СВЕТИ САВА У ПОСЕТИ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАУ четвртак 03. Маја 2012. године, ученици ОШ “Свети Сава” из Крагујевца су посетили свој храм Свете Петке у Виноградима.

Наиме, сваке године приликом празновања Васкрса у овиру школе, ђаци организују добротворну продају Васкршњих честитки, које сами израђују и продају својим родитељима, наставницима и пријатељима. Ове године су одлучили да од прикупљеног новца својој Цркви дарују икону Светог Саве коме је посвећена њихова школа, са жељом да ова икона представља њихово присуство у Цркви, чак и када су они у својим школским клупама, те да он у истину буде њихов молитвеник и заступник пред престолом Господњим.

Опширније...
 
ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕВера без дела је мртва (Јак. 2. 17)

Ове свете речи које су изговорене из устију богоносног апостола Јакова на Њиви Господњој говоре да није потребна нама христијанима само вера или веровање у Бога, већ је потребно и да деламо, да нашу веру делима манифестујемо и надограђујемо. Једно од таквих дела и продуката наше вере се огледа и кроз такмичење из Православног катихизиса (веронаука), које је по трећи пут на нивоу средњих школа града Крагујевца одржано 30. 04. 2012. године у Основној школи “Ђура Јакшић”. Од укупно четири школе колико је учествовало на овом надметању учествовала је и Политехничка школа на моју велику радост и радост свих особља овог училишта. Остали учесници су били: Прва крагујевачка гимназија, Друга крагујевачка гимназија и Музичка школа. Ученици су на овом такмичењу показали своје дело вере а то је глад, жеђ за Богом, љубав и наравно знање.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,