Веронаука
ПРОСЛАВА СВ. ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ У ЈАГОДИНИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРОСЛАВА СВ. ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ У ЈАГОДИНИУ понедељак, 3. јуна, када наша мајка Црква прославља равноапостолне Светог цара Константина и Свету царицу Јелену и 1700. година „Миланског едикта“, у храму Светих апостола Петра и Павла, ученици 6. и 7. разреда ОШ “17. октобар“ из Јагодине, су учествовали у литургијском прослављању овог великог празника за сву васељенску Цркву.

Опширније...
 
ТРЕЋЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ПДФ Штампа Ел. пошта

ТРЕЋЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛАНа инцијативу вероучитеља Ивана Ненадовића, а у договору са Просветним одбором Епархије шумадијске 30. маја 2013. године у организацији младеновачких вероучитеља одржано је треће такмичење из веронауке за ученике основних школа са територије градске општине Младеновац. Такмичење је одржано у просторијама парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу. Кроз прву фазу прошло је више од 500 ученика из три градске и једне сеоске осмогодишње школе, од којих се у финале пласирало 20 ученика. Основну школу „Момчило Живојиновић“ представљале су две екипе, а ОШ „Свети Сава“, „Коста Ђукић“ и „Живомир Савковић“ из Ковачевца по једна четврочлана екипа.

Опширније...
 
ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕУ суботу 18. маја 2013. ОШ “Светозар Марковић” из Крагујевца је била домаћин финалног тамичења из Веронауке, у које су се квалификовале ОШ “Доситеј Обрадовић”, ОШ “Милутин и Драгиња Тодоривић”, ОШ “Свети Сава” и ОШ “21. октобар”.

Опширније...
 
ОГЛЕДНО-УГЛЕДНИ ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ И БИОЛОГИЈЕ У ОШ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ” ПДФ Штампа Ел. пошта

ОГЛЕДНО-УГЛЕДНИ ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ И БИОЛОГИЈЕ У ОШ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”У среду 15. маја у просторијама Духовно-едукативног центра “Свети Јован Златоусти” одржано је предавање на тему “Волимо себе и своје ближње”.

Ово предавање је иначе био и огледно-угледни час верске наставе и биологије, а главне теме су биле алкохолизам и наркоманија. Предавачи су били ђакон Иван Антонијевић и Бојана Миликић, професор биологије.

Опширније...
 
ВАСКРШЊИ ЧАС У ЈАГОДИНИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ВАСКРШЊИ ЧАС У ЈАГОДИНИУ среду, 07. маја, на Васкрсни уторак, одржан је 8. по реду Васкршњи час у организацији јагодинских вероучитеља, цркве Светих апостола Петра и Павла и јагодинских основних школа.

Час је почео Светом Литургијом у цркви Светих апостола Петра и Павла где су се деца учесници причестила, јер управо кроз Свету Тајну причешћа ступамо у заједницу са Христом, постајемо синови Божији и на тај начин најбоље разумемо колико је Христос за нас учинио велико дело својим страдањем и пре свега својим Васкрсењем.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,