СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАУ петак, 5. октобра 2018. године, када наша Црква прославља светог свештеномученика Фоку и светог пророка Јону, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Урош Костић.

Након прочитаног Јеванђеља, верницима се беседом обратио ђакон Урош Костић који је истакао да Господ и данас брине о свом народу као што је бринуо и у време овоземаљског живота, пре две хиљаде година. „И данас се догађају исцељења наших слабости, болести и немоћи; и данас нас Господ освећује и уводи у Царство Небеско. Божија љубав није од овога света, није попут наше издајничке љубави којом данас волимо а сутра мрзимо. Божија љубав је вечна, пуна милости и праштања, а на нама је да наше сасуде - наше срце и душу, припремимо за њено усељење. Господ нам у виду блажена даје лествице којима се успињемо ка Његовој светлости и слави, остављајући за собом горску маглу искушења, страдања и бола. Нека би нам Господ помогао да постанемо блажени људи“, пожелео је ђакон Урош.

Беседа ђакона Уроша Костића

Урош Костић, ђакон

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,