ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИНакон недавног јубилеја Два века Старе цркве у Крагујевцу, на самом прагу трећег века постојања, Милошева црква је у четвртак, 4. октобра 2018. године, била место литургијског сабрања којим је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован.

Беседећи након прочитаног Апостола и Јеванђеља, Владика Јован је рекао: “Кроз посланице светог апостола Павла видимо колико је он себе предао Христу и живео Христом. Зато је казао да не живи више он, већ у њему Христос. Читање данашњег Апостола, доноси нам дубоку истину да је Христос живот, а смрт добитак. За неверујућег човека свет представља све, али за апостола Павла сви светови ништа не вреде без Христа. Живот без Христа је смрт. Истина, правда, милост, мир и љубав имају смисао једино у Христу. Зато је смисао и богатство човековога живота, управо у Њему”, била је поука Владике Јована.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

протођакон Мирослав Василијевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,