МОЛЕБАН ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

МОЛЕБАН ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУПоводом почетка нове школске 2018 / 2019. године у недељу 9. септембра, на дан када наша Света Црква прославља Сабор Српских Светитеља, након Свете Литургије у свим храмовима орашачког намесништва служен је молебан и чин Призива Светог Духа за благословену школску годину за све ученике и њихове учитеље и родитеље, тј. како се у литургијским молитвама помиње „за оне који се уче и који их уче...“.

Сваки наш подухват да би био плодоносан и душекористан, потребно је освештати молитвом, а овакво молитвено сабрање представља најрадоснији почетак школске године, којим се умољава Господ Бог да на све пошаље Свога Светога Духа и тако умножи и помогне у усвајању нових знања и талената. Ученици су у великом броју пре молитве приступили Светој Чаши и тиме се сјединили са Господом и потврдили да је Литургија круна онога што уче на часовима Верске наставе током целе године.

јереј Немања Искић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,