МОЛЕБАН ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

МОЛЕБАН ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУПоводом почетка нове школске 2018 / 2019. године у недељу 9. септембра, на дан када наша Света Црква прославља Сабор Српских Светитеља, након Свете Литургије у свим храмовима орашачког намесништва служен је молебан и чин Призива Светог Духа за благословену школску годину за све ученике и њихове учитеље и родитеље, тј. како се у литургијским молитвама помиње „за оне који се уче и који их уче...“.

Сваки наш подухват да би био плодоносан и душекористан, потребно је освештати молитвом, а овакво молитвено сабрање представља најрадоснији почетак школске године, којим се умољава Господ Бог да на све пошаље Свога Светога Духа и тако умножи и помогне у усвајању нових знања и талената. Ученици су у великом броју пре молитве приступили Светој Чаши и тиме се сјединили са Господом и потврдили да је Литургија круна онога што уче на часовима Верске наставе током целе године.

јереј Немања Искић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,