ВЛАДИКА ЈОВАН У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ: “АКО ОМРЗНЕМО ГРЕХ, ОТВОРИЋЕ НАМ СЕ ВИДИЦИ ВЕЧНОСТИ” ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЛАДИКА ЈОВАН У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ: “АКО ОМРЗНЕМО ГРЕХ, ОТВОРИЋЕ НАМ СЕ ВИДИЦИ ВЕЧНОСТИ”Десетог уторка по Духовима, 31. јула 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у храму Св. великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица. Епископу су саслуживали: протојереј – ставрофор Милан Беговић, протонамесници Александар Јовановић и Александар Сенић  и ђакон Урош Костић.

У беседи упућеној сабраним верницима, владика Јован објаснио је смисао крштења, нагласивши разлику између “обичајног” крштења и крштења чији је темељ Христос и вера у васкрсење. У крштењу нам Христос даје небеске силе и моћи које нас ослобађају прародитељског греха и укрепљују наше слабости, помажући нам у борби против греха. Где нема силе човечије има силе Божије. Благодат Божија и Црква у којој се та благодат излива дати су нам да се кроз њих спасавамо. Позив апостола Павла на отрежњење је заправо позив на борбу против греха који је опијум за човека јер помрачује његову свест и помрачује његову савест. Престаћемо да грешимо уколико престанемо да волимо грех. “Ако омрзнемо грех, пред нама ће се отворити видици вечности”, поручује владика Јован.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Урош Костић, ђакон

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,