ДАНИ ЛАЗАРЕВЦА ПДФ Штампа Ел. пошта

ДАНИ ЛАЗАРЕВЦАУ оквиру обележавања Дана Лазаревца, у сусрет Видовдану, Дану општине Лазаревац, када је пре 129 година у спомен 500 година косовске битке, насељено место Збеговац проглашено градом и добило назив Лазаревац по великомученику Кнезу Лазару, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у свечаној сали парохијског дома 25. јуна одржана је пројекција играно - документарног филма "Тихи кутак Христов".

Филм је посвећен Светом Мардарију Либертвилском, првом српском епископу на тлу Америке и његовом путу из родних Корната до далеког Либертвила. Филм је снимљен поводом представљања његових светих моштију након 82 године од његовог упокојења.

Окупљене је поздравио протојереј - ставрофор Марко Митић, који је подсетио на светост као једину праву меру онога што називамо људским достојанством, а пример Светог Мардарија готово нашег савременика, као доказ да је Живи Бог жив у свом народу у зависности од тога колико му се ми за заједницу отворимо.

Затим је присутне поздравила и нешто више о филму рекла госпођица Ивана Костић, извршни продуцент Делиус продикције.

Сутрадан 26. јуна, такође у свечаној сали парохијског дома у Лазарвцу, имали смо прилику да присуствујемо концерту Антологија песама и мелодија Првог светског рата у извођењу камерног састава за уметничку и традиционалну музику Савинија из Београда.

протојереј-ставрофор Марко Митић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,