СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БРЕСНИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БРЕСНИЦИЊегово Преосвештентсво Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму светог Јоаникија Девичког у Бресници у среду, 20. јуна 2018. године. Црква овога дана прославља Светога Теодота Анкирског, тајног хришћанина а потом и мученика Христовог, који је мучен и на крају посечен 303. године.

Његовом Преосвештенству су саслуживали свештеник Саша Антонијевић и ђакон Немања Стојковић, а чтецирали вероучитељи Марко Гаљак и Миодраг Крстић.

Владика је беседио о човековој слабости да контролише своје мисли, које, ако нису контролисане, прерастају у речи. А изговорене речи више нису човеково власништво. Речи настале од неконтролисаних мисли могу да прерасту и у дела, што човека води у грех. Зато је човек позван да контролише своје мисли, да их сабере, Богом да их сабере. Ако човеку мисли нису сабране Богом, он се отуђује од себе, Бога и других људи. А човек своје мисли сабира ка вратима Царства Небеског путем молитве.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Саша Антонијевић, протонамесник

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,