БУДИТЕ МУДРИ КАО ЗМИЈЕ И БЕЗАЗЛЕНИ КАО ГОЛУБОВИ ПДФ Штампа Ел. пошта

БУДИТЕ МУДРИ КАО ЗМИЈЕ И БЕЗАЗЛЕНИ КАО ГОЛУБОВИЊегово Преосвештентсво Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму светог Јоаникија Девичког у Бресници у среду, 13. јуна, на дан Светог Јерме, апостола и писца књиге „Пастир“. Епископу су саслуживали свештеници Саша Антонијевић и Милош Ђурић и ђакон Немања Стојковић, а чтецирали вероучитељи Марко Гаљак и Стефан Радисављевић.

Верном народу који је помно слушао владика је надахнуто беседио о послању апостола уз речи: „Будите мудри као змије и безазлени као голубови“. Послани као овце међу вукове, да би опстали добили су савет да буду мудри, односно да живе небеском мудрошћу, али истовремено да буду безазлени као голубови, који су незлобиви и пуни заборава за учињене им неправде. Мудрост без безазлености постаје лукавост, а безазленост без мудрости наивност.

Саша Антонијевић, протонамесник

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,