ГРАДСКА ЛИТИЈА НА ПРАЗНИК ДУХОВА У ЈАГОДИНИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ГРАДСКА ЛИТИЈА НА ПРАЗНИК ДУХОВА У ЈАГОДИНИПразник Силаска Светог Духа на апостоле, свечано је прослављен у Јагодини. После Свете Литургије и вечерње молитве, главном улицом, кренула је градска литија. У овом заиста свечаном и молитвеном ходу узело је учешћа велики број верног  народа и деце са својим вероучитељима.

Литију је предводило свештенство намесништва беличког на челу са протојерејем - ставрофором Небојшом  Младеновићем, градоначелником Града Јагодине господином Ратком Стевановићем и заменицом градоначелика госпођом Снежаном Вукашиновић.

У литији су узели учешћа и припадници Војске Србије, предвођени мајором Бранком Голубовићем, чланови  КУД “Каблови“ из Јагодине и Покрет јагодинских извиђача.

Градска литија се кретала од цркве Светих апостола Петра и Павла до општине. У центру града се литији придружило свештенство и народ из Старе јагодинске цркве Светих Архистратига Михаила и Гаврила.

Молећи се за овај град и све који живе у њему учесници литије су са великом радошћу пронели речи Господа Исуса Христа, и као апостоли који су после Педесетнице кренули у свет да проповедају људима благу вест, тако су и јагодинци са својим свештенством и градском управом пронели радост јеванђеља улицама свога града.

После градске литије припремљено је послужење за све учеснике.

Вероучитељ Борис Милосављевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,