ЛИТИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАЦИИ ове године Силазак Светог Духа на Апостоле, у Смедеревској Паланци, прослављен је свечано. Свему је претходила Света Литургија у оба храма, у храму Свете Петке и Преобрежења Господњег, a потом је уследило вечерње са троструким клечањем, за које време окупљени верни народ плео венчиће од траве и носио у своје домове као благослов до идуће године.

После вечерње уследила је Литија. На челу са иконама, крстовима и бајрацима-литијама свештенство са народом кренуло је, у договорено време, из својих храмова као посебне Литије да би се у центу града, код градске фонтане, слили у једну и тако наставили кретање центром града до СО Смедеревска Паланка.

Општински челници припремили су славки колач који је председник СО Г-дин Никола Вучен пререзао са свештеницима паланачким. Архијерејски намесник отац Велибор Ранђић поздравио је окупљени народ пригодном беседом и пожелео општинском руководству и народу срећну славу и да им Бог да Духа мудрости, Духа разума, Духа стаха Божијег у вођењу наше општине.

Владимир Степановић, ђакон

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,