ЦВЕТИ У ЦРКВИ СВЕТОГ ЈОАНИКИЈА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЦВЕТИ У ЦРКВИ СВЕТОГ ЈОАНИКИЈАУ недељу. 01. априла 2018. године, када наша Света Црква слави успомену на Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, сабрао се верни народ у цркви Светог Јоаникија у Бресници. Литургију је служио јереј Милош Ђурић, а ученици који похађају Верску наставу у ОШ “Ђура Јакшић”, учествовали су у одговарању и појању са сабраним народом током Литургије.

Током Литургије, ученици четвртог, петог и шестог разреда су се причестили, док су млађи одговарали и активније учествовали у појању. Претходне недеље током Свете Архијерјеске Литургије, коју је служио Епископ шумадијски Господин Јован, ученици старијих разреда су појали, док су се ученици млађих разреда причестили.

Ученици седмог и осмог разреда су учествовали у Литургији коју је служио наш Епископ у Старој цркви и том приликом се причестили.

Након Литургије, организовано је од стране братства овог светог храма и вероучитеља, послужење за ученике и њихове родитеље, а настављено је дружење у парохијском дому и дворишту.

Вероучитељ Миодраг Крстић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,