КВИЗ ЗНАЊА "ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА" ПДФ Штампа Ел. пошта

КВИЗ ЗНАЊА "ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА"У среду, 07. марта 2018. године, у ОШ “Милорад Лабудовић Лабуд”, у Барошевцу, одржан је квиз знања из верске наставе, за ученике седмог разреда, под називом “ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА”.

У холу ове образовне установе, ученици домаћини угостили су екипе својих вршњака из две преостале школе: ОШ “Рудовци” из Рудоваца и ОШ “Михаило Младеновић Сеља” из Дудовице. У организацију ове традиционалне активности укључени су вероучитељи нашег намесништва, међу којима посебно истичемо труд вероучитеља школе домаћина, Илије Нагулића и вероучитеља школе у Дудовици, Илије Цветковића.

За регуларност такмичења задужен је четворочлани жири у саставу: Небојша Делић, директор ОШ “Рудовци” у Рудовцима-председник, Даница Николић, наставник српског језика у ОШ “Милорад Лабудовић Лабуд“ у Барошевцу-члан, Марко Маринов, наставник ликовног васпитања у ОШ “Милорад Лабудовић Лабуд” - члан и Владимир Петровић, наставник ликовног васпитања у ОШ “Рудовци” - члан. Аутор и водитељ квиза био је свештеник Влада Димитријевић, координатор за верску наставу Колубарско-посавског намесништва.

Као и сваке године и ове је мото нашег квиза била добра стара изрека да је важније учествовати него победити. На самом почетку квиза присутне су поздравили директорка ОШ “Милорад Лабудовић Лабуд”, госпођа Љиљана Илић и парох барошевачки, протојереј Милан Матић, пожелевши гостима добродошлицу, а учесницима пуно среће у такмичењу. У играма које су прилагођене наставном плану и програму верске наставе за ученике седмог разреда, ученици су показали знање, које је било на завидном нивоу и до самог краја квиза учинило неизвесну ситуацију међу екипама. Ипак на крају је победу однела ОШ “Милорад Лабудовић Лабуд” из Барошевца. Друго место заузела је ОШ “Рудовци” из Рудоваца, а треће ОШ “Михаило Младеновић Сеља” из Дудовице. На овај поредак су утицале нијансе у знању, а такмичари су и овог пута потврдили љубав према Цркви и својој вери, као и то да је веронаука један од омиљених предмета у нашим школама. У уметничком делу програма наступао је хор ОШ “Рудовци”, предвођен наставницом музичког васпитања Сандром Вукоје. По завршетку такмичења ученици су наставили дружење у свечаној сали ОШ “Милорад Лабудовић Лабуд”.

Влада Димитријевић, протонамесник

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,