НЕ ОСУЂУЈ НИКОГА И БИЋЕШ СПАСЕН ПДФ Штампа Ел. пошта

НЕ ОСУЂУЈ НИКОГА И БИЋЕШ СПАСЕНУ четвртак 01. фебруара 2018. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Владика је беседећи подсетио на Светог Макарија Египатског као пример посвећености посту, молитви, бденију, труду не само за своје већ и за спасење других људи. 60 година је у пустињи трпео спољашња и унутрашња искушења, задобивши Духа Светога. Својим молитвама и стрпљењем је демоне приморао да признају пораз пред њим. Почетак мудрости је страх Божији, али то није страх од Бога већ страх од огрешења од Бога и такав страх чува човека. Не осуђуј никога и бићеш спасен, учио је Свети Макарије Египатски. Сам Господ Исус Христос је учио не уведи нас у искушење, како судите – тако ће вам се судити, кавом мером мерите – тако ће вам се мерити… зато треба да знамо да све што је Бог створио, створио је да се дивимо, да задивљени видимо Господа, али је то могуће, једино ако Га најпре имамо у себи. Потребно је да имамо чисто срце и чисту савест, јер ко живи по Богу и верује у Бога, може се оправдано надати награди спасења у Господу нашем Исусу Христу, била је поука Владике Јована.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

протођакон Мирослав Василијевић


 

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,