НАША МОЋ ЈЕ МОЛИТВА ПДФ Штампа Ел. пошта

НАША МОЋ ЈЕ МОЛИТВАУ уторак 5. децембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица. Епископу су саслуживали: протонамесник Небојша Ракић, јереј Александар Сенић, ђакони Александар Ђорђевић и Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да је молитва киша небеска која освежава, напаја и оплођује земљу душе, очишћење и освежење мисаоног ваздуха, озареност лица, радост духа, златна нит која твар повезује са Творцем. Молитва је поправљање живота, подстицај на милосрдна дела, уништење страха од смрти. Епископ наглашава да молитва неизоставно мора увек бити искрена и савршено слободна, никако наметнута, изнуђена обичајем или правилом. Током молитве је потребно крајње смирење. Искрени хришћани се непрестано моле, зато јер непрестано и грешимо, захвалност је непрестана.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају саветује да избегавамо неповерљивост, сумњичавост и ђаволско сањарење у молитви, као и у свакој другој области живота. Нека молитва буде искрена, из срца како би дела наша и целокупан живот били на добро.

Милутин Гашевић, ђакон

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,