ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦАУ уторак 28. новембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архиjерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица. Епископу су саслуживали свештеници: протонамесник Небојша Ракић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да је заповест о посту обновљена и потврђена Јеванђељем. “Пазите на себе да срца ваша не отежају преједањем и пијанством” (Лк. 21, 34), заповедио нам је Господ. Пост уводи човека у духовно стање. Епископ наглашава да онај који је очишћен постом јесте смирен духом, целомудрен, скроман, тананих осећања у срцу и мислима, лаган телом, способан за духовне подвиге и умовање способан за примање божанске благодати. Тајна нашег живота у свету и свих светова над човеком и испод човека јесте оваплоћење Сина Божијег-Божић који је тајна нашег спасења. Јавио се Христос, ради чега? Да сједини човека са Богом, да из човека потисне сваки грех, свако зло, сваки мрак и сваког ђавола. Са доласком Господа Христа у овај свет, са Божићем за који се постом и молитвом припремамо се све мења, мења се сва историја рода људског.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да у наступајућим данима поста оперемо наша срца и душе молитвом и покајањем и тако опрани, умивени, очишћени, препорођени, радосном анђеоском песмом дочекамо Рођење Витлејемског Младенца.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,