ПОКАЈАЊЕ ЈЕ ВАСКРСЕЊЕ НАШЕ ДУШЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОКАЈАЊЕ ЈЕ ВАСКРСЕЊЕ НАШЕ ДУШЕУ четвртак 23. новембра 2017. године, Епископ шумадијски је служио Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога светога храма и госта из Белошевца ђакона Немање Стојковића.

Владика је вернима и ђацима Политехничке школе који су Литургији присуствовали заједно са својим вероучитељима Марком Вуксановићем и Марком Гаљком рекао да не посежемо и са лакоћом осуђујемо другог, говорећи да он страда због грехова својих, јер то не мора увек бити тако. Чим почнемо да осуђујемо другога, ми смо најпре осудили себе. Због оних који се радују туђој несрећи, постоји поука да ће они кад тад доживети исто. Зато је потребно да имамо покајање у себи, јер онај који осећа сопствене грехе, неће осуђивати другога. Ко своје грехе и недостатке сакрива затрпавајући их да их други не виде, пре или касније довешће до тога да се пожар наших грехова силовито разбукти. Господ Исус Христос је у својим проповедима говорио о покајању као ономе што представља Васкрсење душа наших и победу над грехом који душу нашу држи заробљеном. Зато нам је потребно да саберемо себе, да се кајемо али још важно пред ким и због чега да се кајемо. Да се кајемо ради Царства Небескога и пред Лицем Господа Исуса Христа, била је поука ученицима и верном народу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Владика је поделио свој Архијерејски благослов и иконице ђацима.

протођакон Мирослав Василијевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,