ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА И ЕКСПОНАТА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „РУКА ПРИЈАТЕЉСТВА“ ПДФ Штампа Ел. пошта

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА И ЕКСПОНАТА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „РУКА ПРИЈАТЕЉСТВА“У понедељак, 13. новембра 2017. године, одржана је изложба ликовних радова и експоната насталих на радионицама у оквиру пројекта „Рука пријатељства“. Овај пројекaт настао је као плод сарадње ЦО лазаревачке и Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју ОЈ Лазаревац, и са благословом Његовог Преосвештенства Владике шумадијског Господина Јована, реализује се већ пету годину за редом. Присутнима су се на почетку у име центра обратили управник Драгана Томовић и дефектолог Јелена Вукић, а у име ЦО лазаревачке, свештеник Влада Димитријевић. После поздравних речи и захвалности упућене заслужнима за трајање пројекта, окупљени су имали прилику да уживају у византијском појању лазаревачких појаца Предрага Пауновића и Александра Павлића.

Радионице се одржавају у сали лазаревачког парохијског дома и имају за циљ да укључе што већи број корисника са потешкоћама у развоју, како би се дружили, упознавали, развијали и подстицали креативно изражавање у духу православне вере. Корисницима Центра се на овај начин пружа могућност да се развијају духовно, у оквиру своје цркве, чиме храм Светог Димитрија у Лазаревцу поспешује своје могућности у комуникацији и раду са децом са потешкоћама у развоју. Програм се састоји од активности које су плански конципиране и усклађене са способностима и могућностима корисника. Кроз овај облик рада се ангажују корисници различитог степена ометености, пола и узраста, по принципу добровољности. Заступљени облици рада су групни и индивидуални. Аутори пројекта „Рука пријатељства“ су дефектолози Јелена Вукић и Љиљана Милић и свештеник Влада Димитријевић.

Највећим успехом сматрамо то што штићеници Центра радо и са љубављу, већ пет година, долазе на радионице, учествују у раду, свако према својим способностима, што се могло видети и на фотографијама на изложби, којима је то и документовано. Корисници Центра се нарочито радују одласку у храм и вежбању појања. Но, све ово не би било овако успешно да није љубави и пожртвовања особља Центра, без чије стручне подршке и помоћи не би било могуће реализовати један овакав пројекат. Захваљујемо се управницима Центра, садашњем, госпођи Драгани Томовић, и господину Звонку Младеновићу за време чијег смо мандата почели сарадњу. Истичемо и веома успешну сарадњу са госпођом Љиљаном Милић, дефектологом, која је све ове године, била координатор пројекта.

Наш мали јубилеј, петогодишљицу, смо крунисали и поклоничким излетом у манастир Боговађу, који нам је свима донео духовно окрепљење. Захваљујемо се игуманији манастира, мати Агнији, на срдачном дочеку.

Поред пројекта „Земља живих“, који је један велики и озбиљан пројекат наше Цркве усмерен на рехабилитацију оболелих од болести зависности, и који од почетка у нашем намесништву успешно води отац Александар Новаковић, и овај наш мали, али важан пројекат, придружује се листи милосрдне делатности наше црквене општине.

свештеник Влада Димитријевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,