СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУУ среду, 08. новембра 2017. године, када наша Света Црква прославља Светог великомученика Димитрија, своју славу прославио је храм посвећен овом светитељу у Лазаревцу.

Свету Литургију су служили: протонамесник Влада Димитријевић, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор Томислав Марић, протојереј-ставрофор Марко Митић и ђакон Никола Урошевић.

Вернима се обратио свештеник Влада Димитријевић честитавши славу свечарима и окупљеном народу, пожелевши им да се још много година, у сваком добру, радости и весељу окупљају у лазаревачком храму, прослављајући овог великог Божијег угодника. Он је позвао верне да се следећи за примером Светог великомученика Димитрија и ми покажемо оданим Христовим војницима, одлучним у борби са грехом и многобројним искушењима са којима се сусреће савремени човек.

По обављеној литији пререзан је славски колач са овогодишњим свечаром, госпођом Милицом Живојиновић из Лазаревца. Потом је уследила Трпеза љубави која је припремљена трудом и залагањем верног народа и свештенства лазаревачког храма.

Влада Димитријевић, протонамесник

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,