ДУХОВНО ПРЕДАВАЊЕ У ТОПОЛИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ДУХОВНО ПРЕДАВАЊЕ У ТОПОЛИСвештенство и верници Тополе поделили су радост сусрета са ректором крагујевачке Богословије протојерејем – ставрофором др Зораном Крстићем, који је у недељу, 22. октобра 2017. године, одржао предавање на тему „Нестабилност вере традиционалних хришћана“.

Простор црквене сале испунило је око педесет душа које су овом приликом добиле одговоре на многа питања која се тичу стабилности и нестабилности вере. Прота Зоран указао је на промене у начину преношења вере истакавши да се до скоро вера преносила са генерације на генерацију, док данас таквог начина преношења вере више нема. Појам вере за данашњег човека изгубио је прави смисао и више се односи на здравље, успех и напредак у животу, породици, каријери. Вера јесте индивидуални чин сваког појединца, али веру је неопходно употпунити и одржавати у Цркви и заједничарењу са ближњима. Одвојити веру од Цркве значи одвојити себе од Бога. Вера своју пуноћу манифестује управо у односима са ближњима, јер, по речима предавача, колико ближњег доживљавамо као свог брата толико у ствари и верујемо.

Овим путем се свештенство опленачког намесништва захваљује оцу ректору на духовној посети у нади да ће се у будућности реализовати још оваквих сабрања.

Урош Костић, ђакон

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,