СВЕТА ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду, 4. октобра 2017. године, када наша Света Православна Црква прославља светог апостола Кодрата (Оданије Воздвиждења), Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

Епископ се након прочитаног Светог Јеванђеља обратио верном народу и деци која су са својом вероучитељицом Иреном дошла на Свету литургију, између осталог рекавши да основна тајна нашег живота коју ми примамо то јесте Свето крштење. У Светом крштењу ми задобијамо благодат, добијамо Духа Светога, ми задобијамо све оне моћи духовне силе божанске како би смо се могли одржати као хришћани и људи крштени у име Свете Тројице. Зато је крштење најважнија тајна и најпотребнија тајна, јер то је основна тајна за наш живот и основна тајна јер када примимо крштење имамо право примити и остале Свете тајне у Цркви. Крштење је такође и позив и призив човеку да човек испуњава тај свој крштењски живот. Ми се у крштењу крштавамо у име Свете Тројице, Бога Оца, Бога Сина и Бога Духа Светога. И ако ми дозволимо тада Дух Свети управља нашим животом као што управља и Црквом.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Немања Стојковић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,