РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је 25. септембра на празник Св. свештеномученика Автонома Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому. Литургијско сабрање увеличано је рукоположењем у чин ђакона Милоша Павића свршеног теолога из Варварина. Епископу су саслуживали архимандрит Алексеј (Богићевић), протојереј- ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Милана Борота, протојереј-ставрофор Зарије Божовић, протонамесника Срђан Миленковић и протонамесник Бранислав Матић.

На рукуположењу Његово Преосвештенство поучио је новорукоположеног ђакона о томе шта је ђаконаска служба и како треба служити Богу, самопрекорно и без гордости и људске сујете. Служити Богу смисао је живота свакога човека, а понајвише ђакона и свештеника чије то инператив и начин живота у ово време. Бог је дошао у овај свет да служи људима, Бог се понизио да би се човек узвисио, колико је Бог показао љубави према роду људском у толико ми можемо и морамо да му покажемо љубав да му узвратимо као добра деца своме Оцу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Протонамесник Бранислав Матић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,