КЛИНИЧКИ ПСИХОЛОГ ДР ВЛАЈКО ПАНОВИЋ ГОСТ 20. ДУХОВНЕ ТРИБИНЕ МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

КЛИНИЧКИ ПСИХОЛОГ ДР ВЛАЈКО ПАНОВИЋ ГОСТ 20. ДУХОВНЕ ТРИБИНЕ МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕДана 12. септембра 2017. год. у Парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, организована је Духовна трибина на којој је говорио клинички психолог из Београда доктор Влајко Пановић.

Ово је била јубиларна двадесета трибина у организацији младеновачке Цркве, а тема је била „Најчешће грешке у васпитању деце“. Братство храма, на челу са Архијерејским намесником протојерејем-ставрофором Жељком Ивковићем, одлучило се на организовање трибина, пошто је постојала велика жеља и потреба верујућих Младеновчана (посебно младих родитеља) да чују и разговарају са неким ко се на успешан начин и више година бави проблемима кроз које пролази савремена породица. Организовање ове трибине у потпуности је преузело братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

На самом почетку протојереј-ставрофор Жељко Ивковић је поздравио присутне и захвалио се присутнима, који су у изузетно великом броју одлучили да дођу на Духовну трибину. Отац Жељко је констатовао да таква подршка сведочи да све што се ради на мисионарском и културно-образовном плану од стране младеновачке Цркве, итекако има смисла и подсетио присутне да је вечерашњи гост био један од првих саговорника Духовних трибина Светоуспењског храма. Потом је др Пановић представио све проблеме и искушења, кроз које пролази просечна породица у Србији. Највише пажње посвећено је родитељским дилемама како изградити дечје самопоуздање и начин васпитања малишана у савеременом друштву. „Изградња дететове личности и начин на који ће оно посматрати свет зависи не само од околности у којима одраста, већ и у начину на који га ми својим понашањем и љубављу обликујемо. Таква особа је душевно зрела, чврста и одлучна, зна шта хоће и како то може да оствари , при том поштујући и себе и друге. Самопоуздане особе нису „пуне себе“, о себи и другим појавама имају позитивну, али прилично реалну слику“ ‒ каже психолог Влајко Пановић, у основи самопоуздања је самопоштовање и поштовање према другима. Дете о себи мисли онако како сматра да њему најближи људи мисле о њему. Здраво самопоуздање је реална процена сопствених могућности, и постигнућа уз заслужено поштовање других људи. Сампоуздано дете није оно које мисли да је савршено ни безгрешно, то је оно које је уверено у своје вредности, прихваћено као јединствено биће, са свим позитивним особинама, али и манама, које му уз Божју помоћ даје још већу вредност.

У другом делу вечери, присутни су постављали питања и развио се изузетан и отворен дијалог између госта и публике. Присутни у Парохијском дому поставили су велики број питања клиничком психологу др Влајку Пановићу, а многи су прихватили чињеницу да је било грешака у васпитању своје деце, што је најбоља потврда да малишане није лако одгајити и неговати. Као закључну реч ове Духовне трибине, отац Жељко Ивковић је рекао да ће се сарадња између др Пановића и верујућих у Младеновцу и даље наставити и најавио госте Духовних трибина у наредном периоду. Снимак трибине ће до краја недеље бити објављен на YouTube каналу младеновачке Цркве.

јереј Марко Јефтић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,