МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУУ недељу 10. септембра, када наша црква прославља преподобног Мојсеја Мурина, и Сабор Српских Светитеља, ученици основне школе "Мирко Јованић" у крагујевачком насељу Аеродром, учествовали су на литургији на којој је читан молебан за почетак нове школске године.

Храм Светога Саве је био испуњен децом свих узраста, који су одговарали на прозбе коју је за њих узносило свештенство. Многобројни ученици, посебно најмлађи, својим учешћем, показују да је литургија природна потреба човековог бића. Тако и они сами постају пророци речи Божије у својим домовима, вршећи мисију међу родитељима, друштвом, средином у којој живе. Молебан на почетку нове школске године служили су: протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереји Иван Антонијевић и Александар Мирковић. Отац Александар је појаснио ученицима зашто је читан молебан, и да Господ осим молитве тражи труд и ревност у свакој области људског живота, и да је школа једна од њих. Речима владике Николаја да: "без Бога ни преко прага", верујемо да ће молитве упућене Господу, помоћи ученицима да овогодишњи прелазак у више разреде и нове наставне процесе буде богоугодан а на корист њима и отачаству нашем.

Вероучитељи Предраг Обровић и Александар Ђорђевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,