МОЛЕБАН ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

МОЛЕБАН ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУУ свим храмовима орашачког намесништва је ове недеље одслужен молебан за призив Светог Духа на ученике за срећан почетак нове школске године.

У недељу, 10. септембра, у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу је одслужена Света Литургија, а у наставку Литургије је служен и молебан за призив Светог Духа на ученике.

Светој Литургији и молебану је присуствовао велики број ученика аранђеловачких школа који су на ову заједничку молитву дошли са својим родитељима, вероучитељима и учитељима. Ученици су својим дечијим гласовима заједно са члановима хора Света Анастасија српска из Аранђеловца појали литургијске песме и одговарали на јектеније.  Сви присутни ученици су приступили Светој Чаши. Након Свете  Литургије порта храма у Аранђеловцу је још дуго била препуна деце која су својом игром и грајом улепшали овај дан.

ђакон Немања Искић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,