ИМАТИ ВЕРУ ЗНАЧИ ИМАТИ БОГА У СЕБИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ИМАТИ ВЕРУ ЗНАЧИ ИМАТИ БОГА У СЕБИУ среду 6. септембра, када наша Света Православна Црква прославља Светог cвештеномученика Евтихија и Свету мученицу Сиру, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића и ђакона Немање Стојковића.

Епископ се након прочитаног зачала Светог Јеванђеља по Марку обратио верном народу између осталог рекавши да све нестабилности код човека произилазе из негове невере или слабе вере. Имати веру значи имати Бога у себи, јер све је могуће ономе који има вере каже Господ у јеванђељу. Када човек нема веру или има малу веру чак и оно што је могуће човеку изгледа да је немогуће, док човек који има јаку веру и немогуће постаје могуће. Речи апостола Павла сами себе испробајте јесте ли у вери значе да треба да се испитујемо да ли смо у вери, али у вери у распетог Христа и Богочовека.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Немања Стојковић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,