ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМАУ петак 25. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради.

Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да грех, као и сваки други промашај који човек учини у животу, нужно води у тугу. Отуда покајање, као трајни повратак на пут који непогрешиво води ка циљу, не може а да не ствара радост у човеку. Епископ наглашава да је благо оном човеку који осети радост покајања и тугу због греха. Тугу осећа због пропуста и промашшаја које је починио у животу; а радост осећа због Божије присутности и мира у срцу. Епикоп нас саветује да будемо стрпљиви, јер је Бог и трпљење и смирење.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се не жалостимо због тога што привремено страдамо, већ да размишљамо о ономе што је вечно. То ће нас утешити и освежити. И то ће нам дати радостан живот у којем ћемо задобити Духа Светога.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,