СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ ЧОВЕКУ КОЈИ ВЕРУЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ ЧОВЕКУ КОЈИ ВЕРУЈЕУ петак 18. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради.

Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам говори у беседи о потреби и моћи вере у Бога, као и њеном успеху који сусрећемо и у старом завету. Када су Амалићани напали Израиљце, Мојсије моли Божију помоћ; Бог је његову молитву услишио и непријатељ је био побеђен. Имајући јаку веру у помоћ Божију Исус Навин наредио је Сунцу да се заустави и дан продужи, да би победио свог непријатеља.

Епископ нас подсећа да путујући својом слабом барком у нашим животима по немирним морима данашњице, доживљавамо и зло и добро. Наилазимо на векика искушења и недаће. Епископ наглашава да верујући људи лакше подносе сва та зла од оних неверујућих. Јер верујући у таквом случају прионе на молитву Богу за спасење и избављење од зла.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се молимо нашем милостивом Оцу, да верујуће ојача и учврсти у вери, млакима загреје њихову веру, а неверне синове своје поврати у веру својих предака, веру свету, веру православну, веру моћну-чудотворну.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,