ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА ОРГАНИЗУЈЕ ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ ПДФ Штампа Ел. пошта

ОСТРОГ – ТРЕБИЊЕ

17 - 19. августа 2017. године

3 дана аутобусом

1. и 2. дан: КРАГУЈЕВАЦ - ОСТРОГ

Полазак из Крагујевца у 22:00 час испред Саборне цркве. Успутна краћа задржавања ради одмора.Долазак у манастир Морача у раним јутарњим часовима. Обилазак манастирског комплекса. Наставак путовања и обилазак манастира  Ждребаоник. Долазак у манастир Острог. Одлазак  у Горњи манастир, целивање моштију Св. Василија Острошког и обилазак манастирског комплекса. Одлазак на бденије. Коначење.

3. дан: ОСТРОГ – ТВРДОШ – ТРЕБИЊЕ- КРАГУЈЕВАЦ

У 6:30 часова полазак за Требиње. Долазак на славу Саборне цркве у Требињу и учествовање на Св. Архијерејској Литургији. Слободно време у граду до 12:00 часова и полазак за манастир Тврдош. Посета цркве Херцеговачка Грачаница где је сахрањен песник Јован Дучић. Полазак за Вишеград и Андрићград и одмор у Андрићграду наставак пута. Долазак у Крагујевац у касним  вечерњим сатима.

Цена: 3.900 дин (у две рате) Тел.: 034/305-111, 305-110, 064/997-13-62

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: аутобуски превоз на назначеној релацији, смештај у конаку Доњег или Горњег манастира Острог, услуге пратиоца из агенције.

НАПОМЕНА: Храну понети са собом. У време поста молимо да у манастиру не једете мрсну храну. Од  Доњег до Горњег  манастира пешачи се три километара. Молимо да у манастире улазите пристојно одевени, жене би требало да имају сукњу и мараму, а мушкарци дуге панталоне и кошуљу. Они који коначе у Горњем манастиру могу понети своје ћебе или врећу за спавање.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,