СЛАВА ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ШОПИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СЛАВА ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ШОПИЋУСлава хришћанске заједнице, Павловдан – Сабор Светих дванаест апостола, прослављена је у Шопићу, у четвртак 13. маја 2017. године. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Недељко Кусмук, уз саслуживање јереја Ивана Иванковића и протонамесника Владе Димитријевића.

Свештеник Влада Димитријевић обратио се окупљеним верницима и честитавши славу члановима хришћанске заједнице, подсетио је све на одговорност коју имају као настављачи богомољачког покрета. Хришћанска заједница у Шопићу обновљена је на темељима богомољачког покрета, који је пре Другог светског рата, у овом крају, имао доста чланова. Пожелео им је да их на добром Путу који су изабрали, чувају молитве светих дванаесторице апостола, које прослављају као своју славу. У протекле две деценије колико је прошло од обнаљања ове заједнице, из ње је изнедрено неколико свештеника у нашем намесништву и епархији, монаха и монахиња по целој нашој земљи, као и неколико иконописаца и богослова.

По ломљењу славског колача, старешина храма, протојереј Мирко Тешић, позвао је све окупљене за Трпезу Љубави, припремљену трудом овогодишњих свечара хришћанске заједнице.

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,