ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИУ уторак, 11. jула 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци Епископ нам говори да је учешће у евхаристијској заједници, у ствари, предокус онога што ће доћи, онога што нам је Господ обећао. Тада ће се заправо десити и васкрсење свих и обожење читаве творевине, дакле, свих оних који су имали ту заједницу са Њим. А све дотле кроз Свету Литургију учествујемо у том будућем веку. Зато, поред тога што треба да учествујемо у Светој Лигургији, она треба да буде и права икона Царства Божијег.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нам на крају говори да је сваки Божији угодник-Богом прослављени светитељ који су својим богоугодним животима и радом постали наши узори у духу Божијих заповести. Епископ нас позива да се сећамо њиховог живота и рада, ради нашег духовног узрастања и усавршавања.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,