ПРОСЛАВА СВЕТЕ АНАСТАСИЈЕ У КАЛЕНИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРОСЛАВА СВЕТЕ АНАСТАСИЈЕ У КАЛЕНИЋУУ среду када наша црква прославља свету Анастасију српску и светог Јулијана Тарсијског, Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је свету архијерејску литургију у манастиру Каленић.

Епископу шумадијском саслуживали су свештеници из левачког намесништва као и свештеници из епархије канадске.Велики број верника је узео учешће у светој литургији а посебну радост је представљао велики број деце који су се сјединили са васкрсли Господом кроз свету тајну евхаристије.Србски православни појци су својим појањем улепшали свету литургију. Владика Јован је у својој беседи нагласио колики је значај свете Анастасије за српски род и поучио верни народ да се моле овој светитељки која је родила највећег светитеља рода српскога, светитеља Саву. На крају свете литургије владика је пресекао славске колаче а сестринство овог манастира на челу са игуманијом Нектаријом је приредило трпезу љубави за све присутне госте.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Јереј Слободан Савковић

ПРОСЛАВА СВЕТЕ АНАСТАСИЈЕ У КАЛЕНИЋУ - ВИДЕО

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,