АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАР ПДФ Штампа Ел. пошта

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРУ четвртак, 6. јула 2017. године, када се у Светој Цркви празнује Владимирска икона Мајке Божије и Света мученица Агрипина, Владика Шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у манастиру Светог Георгија на Липару.

У порти препуној зеленила и цвећа, које сестринство манастира брижљиво негује, окупио се верни народ да дочека Преосвећеног Владику Јована.

Епископу су саслуживали протојереј- ставрофор Александар Новаковић, протонамесник Срђан Кандић и ђакон Немања Стојковић.

У надахнутој и поучној бесесди Владика је говорио о љубави. Колико год пута слушали причу о томе како и колико би требало да кроз љубав и поступке према ближњима исповедимо Христа, увек се изнова опоменемо и замислимо. Кад волимо, кога волимо и каквом љубављу волимо - сведочанство је нас, као Хришћана, колико смо спремни да трпимо и да се жртвујемо на путу спасења.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након Литургије, уз присуство ктитора манастира, господина Брковића и верног народа, настављен је разговор са Преосвећеним Владиком уз послужење које су припремиле сестре Липарске обитељи.

Александра Радовановић, професор књижевности

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,