СВЕДОЧИМО ХРИСТА СВОЈИМ ДЕЛИМА И РЕЧИМА У ВРЕМЕНУ У КОМЕ ЖИВИМО ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕДОЧИМО ХРИСТА СВОЈИМ ДЕЛИМА И РЕЧИМА У ВРЕМЕНУ У КОМЕ ЖИВИМОЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому 26. јуна 2017. године.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протонамесник Бранислав Матић, као и ђаконим Горан Анђелковић и МИлош Ђурић.

Током Литургије, шумадијски Првојерарх се обрати беседом свештенству и верном народу у којој објаснио везу између Христа и светог Јована Крститеља. Јован, који је Претеча и треба да припреми овај свет за долазак Господњи, баш као што и ми данас у наше време сведочимо , или би макар требали да сведочимо, Христа. Ако испунимо промисао Божију о нашем задатку и послушању, које нам Господ даје, онда ће и наш живот имати смисла. Христа треба да сведочимо и делима и речима и да на тај начин искупљујемо време које нам је Господ подарио.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,