СВЕДОЧИМО ХРИСТА СВОЈИМ ДЕЛИМА И РЕЧИМА У ВРЕМЕНУ У КОМЕ ЖИВИМО ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕДОЧИМО ХРИСТА СВОЈИМ ДЕЛИМА И РЕЧИМА У ВРЕМЕНУ У КОМЕ ЖИВИМОЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому 26. јуна 2017. године.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протонамесник Бранислав Матић, као и ђаконим Горан Анђелковић и МИлош Ђурић.

Током Литургије, шумадијски Првојерарх се обрати беседом свештенству и верном народу у којој објаснио везу између Христа и светог Јована Крститеља. Јован, који је Претеча и треба да припреми овај свет за долазак Господњи, баш као што и ми данас у наше време сведочимо , или би макар требали да сведочимо, Христа. Ако испунимо промисао Божију о нашем задатку и послушању, које нам Господ даје, онда ће и наш живот имати смисла. Христа треба да сведочимо и делима и речима и да на тај начин искупљујемо време које нам је Господ подарио.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,