ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

У уторак 27. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици. Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Александар Јовановић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци Епископ нам говори да је молитва разговор душе човекове са Богом. Верујући човек живи молитвом. Онај који не верује у Бога, тај и не осећа потребу да се Богу моли. Епископ наглашава да нам је за искрену молитву потребна вера у постојање Бога. Тек онда човек може да успостави „присан контакт” путем молитве са Свемогућим Богом; да води духовни разговор путем молитве. Епископ нас учи да се молитвени однос изражава мислима, речима, поступком- делима; унутрашњим погледом душе и срца.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да у молитви поступамо са страхопоштовањем према Богу. Дужни смо да прослављамо Бога и у телима и у душама нашим, јер су наша тела као и душе призвани у славу Царства Божијег.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,