ЈАРАМ ХРИСТОВ ЈЕ СМИРЕЊЕ И КРОТОСТ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЈАРАМ ХРИСТОВ ЈЕ СМИРЕЊЕ И КРОТОСТУ четвртак 29. јуна 2017. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење протојереја Милића Марковића и Владана Костадиновића.

Владика је беседећи рекао да нам данашње Јеванђеље открива ко је Бог Отац, ко је Бог Син, а ко је Бог Дух Свети али и особине које човека воде к Богу и одводе га од Бога. Господ Исус Христос нас учи да је Њему Бог Отац све предао, али не као слуги већ као Сину зато што је са Њим исте природе. Син ће то сачувати за наслеђе људе, јер хоће да све тајне Неба и Земље открије човеку, под условом да он то хоће и жели. Бос се ником не намеће, Он се нуди, јер је човек као њива на којој Он засејава своје семе: Свете Тајне и Свете врлине, али човек је тај који треба да обрађује себе. Зато Господ Исус Христос каже дођите сви који сте уморни и натоварени ја ћу вас одморити. Када човек током живота себе натовари гресима потребан му је одмор Господњи. Јер јарам Христов је смирење и кротост.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

протођакон Мирослав Василијевић


 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,