ЛИТУРГИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ БЕЛОШЕВАЦ - 21. ЈУНИ 2017. ГОДИНЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ БЕЛОШЕВАЦ - 21. ЈУНИ 2017. ГОДИНЕ

У среду 21. јуна 2017. године, када наша Света Црква прославља Светог великомученика Теодора Стратилата, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика цара Лазара у Белошевцу. Преосвећеном Владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј-ставрофор Љубомир Радић протонамесник Саша Огњановић и ђакон Немања Стојковић.

Након прочитаног јеванђеља Епископ се обратио окупљеним верницима између осталог рекавши да су апостили пошли за Христом оставивши иза себе све али не зато што им је Он обећавао славу земаљску, куле и градове, већ им је обећао да ће постати ловци људи. И заиста су постали ловци људи јер су ловили грешне душе људске из мреже сатанске. Ништа им није обећавао лако у животу већ им је рекао „ето ја вас шаљем као овце међу вукове. Будите мудри као змије и безазлени као голубови“(Мт. 10, 16). Почетак мудрости, по премудром Соломону, је страх Божји. И заиста тамо где има страха Божијега мудрост човека приводи Богу, а тамо где нема страха Божјега, та мудрост људска га одвраћа од Бога.

Ђакон Немања Стојковић

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,