СВЕ НАМ ЈЕ ДАРОВАНО РАДИ СПАСЕЊА ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕ НАМ ЈЕ ДАРОВАНО РАДИ СПАСЕЊАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је Свештеном Литургијом у храму светог Саве на Аеродрому у понедељак 19. jуна 2017. године, уз саслужење протојереја-ставрофора Милана Бороте, протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића, јереја Александра Мирковића и ђакона Милоша Ђурића.

У свој беседи, владика Јован је описао духовно стање у коме се налази Изабрани народа у време Христовог доласка на земљу. Будући да нису имали ваљане пастире, који би их водили путем Спасења упућујући их на Мојсија и на Пророке, они су били као овце без пастира. Прави пастир, прави вођа све чини за спасење повереног му народа, он живи тим народом, за тај народ, жртвује се за њега и народ осећа искреног и правог пастири. Ако се пастир моли за свој народ, онда и народ почиње да се моли за њега. И свештеници и народ имају послање да буду пастири осталима, јер је свако од нас попут апостола кога је Господ послао. У другом делу беседе владика је позвао све нас да немамо гордости, већ да прихватимо све као дар Божији и да постанемо свесни да свако добро Господом чинимо. Сваки дар који нам је Господ дао треба да искористимо на спасење, како своје тако и наших ближњих, трудећи се да сваки таланат који нам је Господ дао.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,