СВЕ НАМ ЈЕ ДАРОВАНО РАДИ СПАСЕЊА ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕ НАМ ЈЕ ДАРОВАНО РАДИ СПАСЕЊАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је Свештеном Литургијом у храму светог Саве на Аеродрому у понедељак 19. jуна 2017. године, уз саслужење протојереја-ставрофора Милана Бороте, протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића, јереја Александра Мирковића и ђакона Милоша Ђурића.

У свој беседи, владика Јован је описао духовно стање у коме се налази Изабрани народа у време Христовог доласка на земљу. Будући да нису имали ваљане пастире, који би их водили путем Спасења упућујући их на Мојсија и на Пророке, они су били као овце без пастира. Прави пастир, прави вођа све чини за спасење повереног му народа, он живи тим народом, за тај народ, жртвује се за њега и народ осећа искреног и правог пастири. Ако се пастир моли за свој народ, онда и народ почиње да се моли за њега. И свештеници и народ имају послање да буду пастири осталима, јер је свако од нас попут апостола кога је Господ послао. У другом делу беседе владика је позвао све нас да немамо гордости, већ да прихватимо све као дар Божији и да постанемо свесни да свако добро Господом чинимо. Сваки дар који нам је Господ дао треба да искористимо на спасење, како своје тако и наших ближњих, трудећи се да сваки таланат који нам је Господ дао.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,