ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ уторак 25. априла 2017. год. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици. Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци Епископ нам говори о љубави Божијој према свету, човеку и свој творевини. Господ је на крсту показао бескрајну љубав, узео је на Себе све наше грехове и недостатке и приковао их на крст. Епикоп наглашава да од Бога ништа не можемо сакрити и ко мисли да је то могуће живи у великој заблуди. Епископ нас позива да живимо у истини са Богом и у Богу. Чинећи зло другоме сами себи чинимо зло и на тај начин осуђујемо сами себе услед недостатка вере и љубави. Епископ нас позива да исправљамо своје мисли како би истрајали на јеванђељском путу који води у живот вечни.

Епископ нас на крају саветује да не приписујемо своје успехе себи, да се не ослањамо на своје снаге и да се не надамо на свој труд – то би значило изгубити све стечено.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

„Расејани ум мој сабери Господе и охладнело моје срце очисти; као Петру, дај ми покајање, као митару уздусање и као блудници сузе”.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,