ЛИТУРГИЈА ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ КРАГУЈЕВАЦ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈА ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ КРАГУЈЕВАЦНа Велику среду Страсне седмице, када Црква слави успомену на јеванђелски догађај када је једна грешница помазала Господа Исуса Христа, дана 12. априла 2017. године, служена је Литургија пређеосвећених дарова у Геронтолошком центру Крагујевац. Литургију је служио јереј Александар Сенић, а певницу су водили протонамесник Небојша Ракић и матуранти Богословије “Светог Јована Златоустог” у Крагујевцу. Традиција служења Литургије на дан Велике среде представља плод вишегодишње сарадње свештенства Храма Светог великомученика Димитрија у Сушици са Геронтолошким центром Крагујевац, а са циљем бриге о духовним потребама наших најстаријих суграђана.

Својом посетом смо се уверили у посвећеност и бригу коју особље ове установе пружа својим корисницима и да се хришћанска љубав и жртва јавља у разним облицима, те пожртвованост ових људи јесте показивање несебичне љубави, која је љубав на коју нас Јеванђеље позива. После Литургије, јереј Александар Сенић је обишао и причестио житеље Геронтолошког центра, који због болести нису могли да присуствују Литургији. Радост и задовољство на њиховим лицима и гостопримство са којим на су нас запослени дочекали јесте сигуран показатељ колико мисија у Геронтолошком центру даје резултате и да су врата Центра увек отворена за православље и свештенство.

богослов Михаило Миленковић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,