СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ недељу, 12. марта 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци окупљеним верницима обратио се отац Ректор нагласивши пост и молитву као оружје против греха, оружје које је етаблирано у нашем народу и са којим сви можемо бити поносни уколико будемо неговатељи сопствене традиције.

Отац Зоран говори да је главни узрок осуђивања и клеветања гордост и егоизам, јер човек себе сматра бољим од осталих. Осуђивање је ужасна страст, али бити нападнут таквим помислима и супроставити им се, узрок је за добијање венца славе и хвале. Искуство је показало да је лоше осуђивати и оптуживати некога не допуштајући му да се брани. То каже и свето Јеванђеље: Е да ли Закон наш суди човеку докле Га најпре не саслуша и дозна шта чини (Јн. 7;51).

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након Литургије приступило се трпези љубави у организацији Црквене Општине Сушичке.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,