СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ уторак, 14. фебруара. 2017. године, када наша Црква слави Св. мученика и исцелитеља Трифуна, Његово Преосвештенсво Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици. Епископу су саслуживали свештеници: протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци окупљеним верницима, Владика се обратио рекавши да истрајемо у тешкој борби против гордости која нам непрестано куца на врата чим учинимо добро дело. Епископ наглашава да чинимо добро увек и на сваком месту и на тај начин упишемо себе у књигу живота. Ако човек има вере, жеље и воље заиста њему ништа не пада тешко и такав човек је на правом путу спасења.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се помолимо Спаситељу да нам пошаље Духа, који од Бога излази, да нас просвети и уразуми, ојача и умудри, избави и спаси од сваког искушења.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,