ПИСМО АРХИМАНДРИТА МОЈСИЈА ИГУМАНА МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА МАНАСТИРУ БОШЊАНЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ImageВисокопреподобни оче Архимандрите,

Примили смо Ваше писмо и обрадоавали се чињеници да је долазак копије иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице у Вашу свету Обитељ донео тако велику духовну радост.

Пред овом иконом, чији се оргинал налази у Посници Светог Саве у Кареји, молиле су се генерације хиландарских испосника. Сама представа Пресвете Богородице која доји Богомладенца, показује оно о чему је писао Свети апостол Павле: ,, ...заиста велика је тајна побожности: Бог се јави у тијелу ...'' (1. Тим. 3,16).

Надамо се да ће молитвено поклоњење овој икони помоћи да се у душама верних дубоко уреже ова велика истина наше вере. Ми ћемо се молити да Пресвета Богородица стави под молитвени свој покров Вашу обитељ, верни народ, а поготово сестре Мироносице, најзаслужније да се ово богоугодно дело оствари.

Мислимо да је сам Свети апостол Лука, који је први насликао лик Пресвете Богородице, ставио у њихова срца побожну жељу да се у њиховом манастиру нађе копија једне од њених чудотворних икона. Такође њима се посебно захваљујемо на поклону за наш манастир, филигранском крсту, који ће украшавати свештенослужитеље на хиландарским богослужењима.

Жеља нам је да икона Пресвете Богородице Млекопитатељнице помогне да се још потпуније утврди молитвена веза наше две свештене обитељи.

 

Игуман манастира Хиландара, архимандрит Мојсије,

са својим у Христу братством

 

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,