ПОЧЕТАК ЦРКВЕНЕ НОВЕ ГОДИНЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОЧЕТАК ЦРКВЕНЕ НОВЕ ГОДИНЕНа дан Преподобног Симеона Столпника, кад се обележава почетак црквене Нове године 14. септембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Саве на Аеродрому.

Епископу је саслуживало братсто храма, а пригодну беседу по благослову Преосвећеног Владике одржао је ректор Богословије Светог Јована Златоуста др Зоран Крстић.

Беседа ректора Богословије др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора - 14. септембар 2009. године 

Позивајући се на речи Господа из прочитаног Јеванђеља, отац ректор је подвукао да први садржај нашег времена јесте Благовест о Царству Божијем у времену у коме живимо. Док год будемо испуњавали време Христом постепено ћемо се ослобађати од страхова који су нам предали наши преци почев од Адама, и све више ћемо се кроз Свету Литургију са поверењем и љубавју привијати уз Господа, који нам је једини истинити пријатељ.

јереј Немања Младеновић

 

 

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,