Чланци поређани по датуму: уторак, 24 септембар 2019

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ АРХИМАНДРИТА АЛЕКСЕЈА У ДУХОВНОМ ЦЕНТРУ “СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ”У уторак, 24. септембра, у духовном центру “Свети Јован Златоусти” одржана је промоција књиге “Приче из незаборава”, чији је аутор високопреподобни архимандрит Алексеј.

Као што је то био случај и претходних пута, када је отац Алексеј промовисао своје књиге, окупио се велики број заинтересованих верника, богослова и свештенства наше богоспасаване епархије. У промоцији су учествовали Његово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, високопреподобни архимандрит Алексеј, као аутор књиге (игуман манастира Свети Лука у Бошњанима), као и Александра Цветковић, новинарка Радија Златоусти.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РАЧИ КРАГУЈЕВАЧКОЈВелика духовна радост се осетила 24. септембра у Рачи крагујевачкој, на празник Преподобне Теодоре Александријске, јер је тог дана ова шумадијска варош дочекала Епископа шумадијског Јована, који је у прелепом храму Светих апостола Петра и Павла служио Свету Архијерејску Литургију.

Епископу Јовану су саслуживали Архијерејски намесници рачански и лепенички, протојереји-ставрофори Миладин Михаиловић и Саво Арсенијевић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесници Горан Живковић и Дејан Шишковић, јереј Ивица Камберовић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Марко Арсенић.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЉАНИЧКОГУ уторак, 24. септембра 2019. године, у сарадњи свештеника и вероучитеља архијерејског намесништва бељаничког, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организовано је ходочашће за све ученике петих разреда, полазникa верске наставе у нашем намесништву.