Чланци поређани по датуму: четвртак, 14 фебруар 2019

ДУХОВНА РАДОСТ У ДЕСИМИРОВЦУНа дан светог мученика Трифуна месна заједница Опорница прославила је своју славу заједно са пријатељима и гостима, како из Десимировца тако из околних села Шумадије. Колач је пререзан са домаћинима Луковић Милољубом, Владаном Ђекићем, као и са новим свечарима Марком Јаковљевићем и Мирком Кандићем и са Лешњак Љубишом, колачарима за наредне године.

ОСВЕШТАН ЦЕНТАР ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА У СОПОТУУ четвртак, 14. фебруара, када наша Црква молитвено прославља Светог мученика Трифуна, архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић и парох друге парохије сопотске протонамесник Горан Лукић, освештали су просторије Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Сопоту, а потом и пререзали славски колач у спомен и част Светог мученика Трифуна кога и прославља ова установа као свог заштитника и молитвеника.

staracrkva3101У четвртак 14. фебруара 2019. године, када наша Света Црква слави Светог мученика Трифуна, Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење протојереја-ставрофора Милана Бороте и Животе Марковића, протојереја Александра Бороте и јереја Владана Костадиновића.