Чланци поређани по датуму: петак, 16 мај 2014

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ СА ЧЛАНОВИМА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА ПОСЕТИО ЕПАРХИЈУ ШУМАДИЈСКУЊегова Светост Патријарх српски Господин Иринеј је са члановима Светог Архијерејског Сабора 14. маја 2013. године, посетио Епархију шумадијску. Посета Патријарха Иринеја уследила је након почетка рада Светог Архијерејског Сабора у манастиру Студеници, у којој је служена Света Архијерејска Литрургија, и призива Светог Духа у цркви Светих апостола Петра и Павла у Расу.

ХРАМОВНА СЛАВА У БАРАЈЕВУУ суботу 10. маја 2014. године, верни народ Барајева и окoлине са свештенством се окупио у храму Спаљивања моштију Светог Саве да прослави своју храмовну славу. Литургију је служио Архијерејски намесник орашачки протојереј ставрофор Мића Ћирковић уз саслужење свештенства бељаничког намесништва. На литургији је прeдивно појао новоформирани хор барајевског храма, а веома поучну беседу одржао је пензионисани парох вранићки протојереј ставрофор Радивоје Митровић.

После причешћа свештенства и верника народ је вођен својим свештенством направио је опход око храма а затим је пререзан славски колач и уследила је трпеза љубави у парохијском дому.

ХРАМОВНА СЛАВА НА АЕРОДРОМУСвечаним празничним бденијем које је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован започело је прослављање храмовне Славе Цркве светог Саве на Аеродрому. На бденију епископу су саслуживали прото-презвитери Зарије Божовић, Сава Арсенијевић, Живота Марковић, Милан Борота, Милић Марковић, Синиша Марковић, Драган Брашанац, протонамесник Небојша Ракић, уз саслуживање протођакона Ивана Гашића и ђакона Александра Сенића и Милоша Ђурића.

На крају бденија Епископ Јован се обратио свим верника окупљеним у храму честитајући им храмовну славу, која је уједно слава и свих православних Срба. Након бденија приређен је богат културно-уметнички програм, који је водио господин Предраг Обровић. У програму је учествовао хор Свети Сава потпомогнут богословима наше богословије, као и КУД Свилен конац. У оквиру овог програма изведене су бројне духовне и етно песме, као и народне игре наших крајева. На крају културно уметничког програма, за несебични труд и велику посвећеност и допринос црквеној заједници аеродромској и хору Свети Сава, граматом захвалности награђена је госпођа Марија Маринковић.