Чланци поређани по датуму: уторак, 26 април 2011

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У КРАГУЈЕВЦУВаскрсење Христово је победа над смрћу, победа над грехом, победа над ђаволом, то је пролеће за душу људску. Једна васкршња песма дивно каже: „Данас Христос као сунце засија из гроба, данас грану пролеће у душама нашим“. Васкрсење је празник радости, наде, и живота.

ВЕЛИКИ ПЕТАКВелики Петак, дан када је човечанство осудило Бога на смрт. То је највећи бунт у историји неба и земље. То је највећи грех у историји неба и земље. У јутарњим часовима Великог Петка 22. априла 2011. године у 8 часова, Преосвећени Владика Јован, служио је Царске часове, у којима се помињу догађаји Гетсиманске ноћи, хватање Исуса, одрицање Апостола Петра, издајство Јудино, распињање на Крст.

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК – САБОРНИ ХРАМ У Саборном храму у Крагујевцу у јутарњим часовима Великог Четвртка, са почетком у 7:30 часова, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење свештенства саборног храма, служио је Свету Литургију Светог Василија Великог. Евхаристијска радост је употпуњена причешћем великог броја верника.