Чланци поређани по датуму: понедељак, 12 јул 2010

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ ЦРКВЕ СВ. АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У АРАНЂЕЛОВЦУПразник Првопрестолних апостола Петра и Павла и ове 2010. године је свечано прослављен у Аранђеловцу, у храму посвећеном њима у част. Празнично бденије, на коме се окупило пар стотина верника, служио је Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслуживање свештенства орашачког намесништва.

БОГОУГОДНО САБРАЊЕ У ХРАМУ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ Владика ЈованАко верујемо Господ нас никад неће оставити

У недељу 11. јула, када наша православна црква молитвено прославља пренос моштију Светих бесребреника Кира и Јована, и Свете мученике Дабробосанске и Милешвске, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Смедеревској Паланци.

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Владика ЈованПођимо путем Божијег милосрђа

На дан св. Самсона Странопримца, 10. јула 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому са братством овог Св. храма, ректором богословије у Крагујевцу, о. Зораном Крстићем и протојерејем ставрофором Миланом Боротом.